П`ятниця, 29.03.2024, 07:24
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2015 » Травень » 23 » Для батьків майбутніх першокласників
14:28
Для батьків майбутніх першокласників

Для майбутніх першокласників у травні проходять адаптовані до школи заняття, які проводять вчителі вищої категорії, вчителі-методисти Іванів Ольга Дмитрівна та Остафійчук Олександра Євменівна.

Отже, твій малюк йде до школи. Це найважливіший етап його життя, який вимагатиме багато сил - як від самого школяра, так і від батьків. І без періоду адаптації тут ніяк не обійдеться. Але як зробити цей період якомога простішим і безболіснішим ? Дитячий психолог Ніна Гладських дає поради батькам:

- Зробіть все можливе, щоб дитина знайшла спільну мову з першим вчителем, це важливо і для її спокою, і для вашого власного. Якщо такого контакту не відбулося або дитина скаржиться на вчителя , поговоріть з ним, постарайтеся для себе усвідомити, в чому причина проблеми.

- Також постарайтеся, щоб малюк добре вписався в колектив однокласників. Можна попросити вчителя поспостерігати, як ваша дитина спілкується з однолітками, чи приймають її . Якщо не все йде гладко , то краще ситуацію не запускати : організуйте дитяче свято, запросіть весь клас - це точно спрацює !

- Зробіть так, щоб розставання не було болючим. Наприклад , заздалегідь разом намалюйте всю сім'ю і нехай дитина завжди носить "картинку" з собою в піналі, або розробіть особливий "ритуал прощання", який допоможе їй простіше прийняти той факт, що наступні півдня він буде без мами .

- Заспокойте дитину. Більшість дітей відкрито або таємно бояться , що з батьками щось трапиться, або про дитину просто забудуть. Поясніть, що вам теж дуже не подобається розлучатися так надовго, але дитина завжди зможе з вами зв'язатися і ви завжди будете пам'ятати про неї і з нетерпінням чекати зустрічі.

Звідси - наступне правило:
- Завжди будьте на зв'язку з дитиною. Якщо у малюка вже є мобільний телефон, завжди беріть трубку, ніколи не скидайте. Краще сказати , що ви зараз дуже зайняті і передзвоніть пізніше. Але не забудьте при цьому додати , що ви її дуже любите!
- Ніколи не запізнюйтесь в школу до дитини. Краще прийти на 10-15 хвилин раніше , навіть хвилина затримки викличе у неї колосальний стрес.
-Постаратся максимально бути з дитиною до і після школи. І "бути" мається на увазі не просто перебувати в одне приміщенні , а обіймати, цілувати , читати , грати - одним словом , позитивно взаємодіяти!

Переглядів: 491 | Додав: Vova2d | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz