Четвер, 25.04.2024, 01:58
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2017 » Жовтень » 3 » Європейський майданчик
12:44
Європейський майданчик

   

Щороку в країнах, які приєдналися до Європейської культурної конвенції, відбуваються Дні європейської спадщини. Шкільний євроклуб ЗОШ № 6 «Крок назустріч» запросив своїх однолітків долучитися до цієї загальноєвропейської ініціативи. 02.10.2017 року жваво завирував Європейський майданчик – платформа для співпраці юних мешканців Європи щодо збереження найвидатніших пам’яток діяльності наших предків та виняткових природних творінь. Цей молодіжний майданчик став яскравим підсумком роботи за напрямком культурної євроінтеграції у вересні. Долучилися до творчого процесу і директор школи Остафійчук Т.В. та заступник з виховної роботи Тихонова Н.І.

У містечку «Пізнаємо Європу», модератор Гнат Н.В.,  учні відгадували країни Європи за прапорами, знайомились з історією виникнення та культурою країн Євросоюзу, перевірили свої знання у вікторині «Відкрий двері в Європу», створили прапор Євросоюзу із зірочок, які отримували за активність у конкурсах. 

Ознайомити старшокласників із визначними пам’ятками України, що увійшли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та розвивати уміння вільно висловлювати свою думку мала на меті модератор містечка «Європа - це ми» Овсяна Н.Г. Можливість визначити актуальні проблеми школи та запропонувати зміни, реалістичні для втілення, дав молоді хакатон «Моя європейська школа». Учні впевнені, що їх ідеї допоможуть рідному навчальному закладу стати місцем відкритим до змін, привабливим для сучасних дітей та справді європейським!

Мандруючи містечком «Бранденбурзькі ворота», модератор Горобець І.С., учні здійснили захоплюючу віртуальну подорож найвизначнішими пам’ятками Німеччини, що входять до списку спадщини ЮНЕСКО. Юні мандрівники складали архітектурні пазли та «Список бажань», у якому найпершим було здійснити реальну подорож до країни, мову якої вивчають діти!

Містечко «10 таємниць Європи», модератор Макух Л.А., приймало молодших школярів. Діти крокували таємничими стежками найцікавіших місць Європи! Учні підкреслили приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів і правильність її європейського вибору. Закінчили подорож юні мандрівники римівкою: «Європа – наш спільний дім. Шляхом єдиним прямуй до мети! Європа – це дім, де живемо я і ти!»

Містечко  «Стоунхендж – уламки вічності» відвідали шестикласники та модератор Дякіна І.П. Учні з’ясували, які саме країни є членами Євросоюзу,  дізнались про основні цінності європейців.  Результатом міні-проекту стала стіннівка, яка містить цікаві факти при ЄС та об’єкти Великої Британії, що увійшли до списку ЮНЕСКО. 

Учасники Європейського майданчика вважають, що наш народ з його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце, адже ми – єдина європейська родина!

 

Переглядів: 426 | Додав: ZM | Рейтинг: 5.0/3
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz