Субота, 20.04.2024, 10:13
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2016 » Липень » 29 » ПРІОРІТЕТИ НАВЧАННЯ
08:24
ПРІОРІТЕТИ НАВЧАННЯ

Школа має заохочувати дітей до навчання, - Гриневич

     Сьогодні нам потрібно переорієнтувати навчання у школі на освоєння знань, умінь та ставлень, які потрібні сучасній людині для життя. На цьому, за інформацією прес-служби МОН, наголосила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час робочої зустрічі з освітянами Волині.

      «Українська школа має заохочувати дітей до навчання, робити їх успішними, а не закомплексовувати», - підкреслила міністр. За словами Гриневич, важливо не дати дитині втратити інтерес до навчання. Для цього потрібно переглянути зміст освіти, який часто переобтяжений великою кількістю інформації. Не менш важливим також є оновлення методів навчання. Міністерство освіти і науки вже оновило програми початкової школи та змінює методичні рекомендації для вчителів. Відповідні рішення будуть ухвалені колегією Міністерства освіти і науки на початку серпня. Міністр зазначила, що успіх запровадження оновлених програм значною мірою залежить від розуміння та підтримки вчителями цих змін. Вона закликала освітян на серпневих конференціях в регіонах організувати засідання методичних об’єднань вчителів початкової школи та обговорити оновлені програми та методичні рекомендації до них. Наприклад, відповідно до нових рекомендацій, першачки писатимуть олівцем замість ручки. «Це дозволить дітям не боятися власних помилок, адже ручкою потрібно закреслювати чи виправляти. А це часто призводить до психологічних травм у дітей, особливо коли доводиться виривати сторінку із зошита й переписувати ще раз», - пояснила Лілія Гриневич. Окрім того, у програмі для початкової школи з англійської мови першокласники не відтворюватимуть графічне зображення слів, а більше уваги приділятимуть розвитку усного мовлення.

         Втілення запроваджених змін в освіті значною мірою залежатимуть від професіональної підготовки та вмотивованості освітян. Про це сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Волині.

Одним із способів підвищення мотивації вона назвала добровільну сертифікацію, за результатом якої вчителі зможуть отримати надбавку до заробітної плати. Сертифікація у вигляді зовнішнього тестування є добровільною та існуватиме разом зі старою формою підвищення кваліфікації – атестацією.

«Ми розглядаємо вчителів, які пройдуть сертифікацію, як агентів змін, які розуміють про що реформа і можуть поділитися цим досвідом зі своїми колегами», - зауважила міністр освіти.

Переглядів: 422 | Додав: Vova2d | Рейтинг: 5.0/2
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz