Четвер, 25.04.2024, 10:48
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2013 » Березень » 1 » Здоров'я може бути смачним!
21:09
Здоров'я може бути смачним!

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України повідомив про проведення Польщею (м. Вроцлав) VI Міжнародного екологічного конкурсу, до участі в якому запрошені учні і вихованці навчальних закладів України.

У 2012-2013 навчальному році конкурс спрямований на пропаганду здорового способу життя та проходить під гаслом «Здоров'я може бути смачним». Конкурс проводиться за співпрацею з управлінням освіти уряду м. Вроцлава та за сприянням Вроцлавського Природничого університету.

Основна мета конкурсу - формування оздоровчого підходу до життя, турбота за власне здоров'я.

Учні нашої школи стали активними учасниками цього конкурсу. Чекаємо на хороші результати і представляємо вашій увазі деякі з робіт.

Казка в прозі «Друг пан Здоров’я», Лаврентюк Дмитро, 5-А клас, 10 років.    

                       Кам'янець-Подільська ЗОШ  I-III ступенів № 6,  м. Кам’янець-Подільський,    

               Хмельницька обл., вул.. Молодіжна, 7., тел.. 7 – 17 – 62.

Керівник роботи –  учитель української мови та літератури Горобець Інна Сергіївна

Тимко сьогодні почувався досить погано, але йому так хотілося на вулицю. З двору лунав гомін дітвори, а він лежав у ліжку і тільки час від часу поглядав у вікно. Лиховісна Хвороба раділа, що змогла затягнути у свої тенета хлопчика. Вона танцювала, співала, адже завдяки їй він захворів.

Пан Здоров'я був затятим ворогом Хвороби і не міг залишити Тимка у біді. Він подружився з хлопчиком, став його справжнім другом і наставником. Пан Здоров'я дав обіцянку вилікувати його від недуги та жити далі так, щоб не дати Хворобі жодного шансу опанувати над хлопчиком.

Кожен наступний день Тимка розпочинався із здорового сніданку – склянки молока та здоби з насінням соняшника, йогурту та печеного яблука, гарбузової каші з родзинками. Протягом дня пан Здоров'я пропонував хлопчику їсти якомога більше фруктів та овочів: яблук, моркви, слив та помідор, тому що вони містять невичерпну силу енергії та вітамінів. До риби та м’яса радив використовувати такі корисні спеції, як базилік та чебрець. Закликав пити лише натуральні чаї та відвари, які стають неперевершеними з додаванням кориці – ця пряність застосовується для боротьби з застудними захворюваннями. А також потрібно пити чисту воду – основу життя.

Пан Здоров'я радив хлопчику постійний рух. Ранкова зарядка, прогулянки, подорожі, катання на роликах чи на велосипеді   сприяють зміцненню організму.

Хлопчик був розумним і старанним учнем свого учителя. Завдяки пану Здоров'ю, Тимко навчився відпочивати з користю для свого організму. Ходив з батьками у гори, підіймався високо-високо до вершин і дихав найчистішим повітрям. Він відпочивав з друзями біля струмка на узліссі, де наввипередки скакали жабки і голосно вітали Тимка. Засмагав під сонцем, звісно, не забуваючи одягати сонцезахисні окуляри. Розкладав з дідусем багаття, язики якого нагадують дихання дракона.

Увечері найголовнішим за усе був спокійний сон. Він також є однією зі складових здорового життя. Сон повинен тривати не менше 8 годин, адже організм за день втомлюється, виснажується і потребує відпочинку.

Хвороба відступила, перетворилася на мильну бульбашку і луснула! Тимко повністю видужав. Він був щасливий від того, що поруч з ним пліч-о-пліч пан Здоров'я. Хлопчик зрозумів, як важливо вміти правильно обрати собі справжнього друга.

Козярук Ілона, 5-А клас, 10 років

Реклама молока

1. Щоб здоровими рости,

Міцні зубки мати.

Треба смачне молоко,

 Щодня по скляні випивати!

2. Молоко корисне п’ють

Всі дорослі й діти.

Щоб здоровими рости,

Щоби не хворіти!

Собко Марія, 4-Б клас, 9 років.

Реклама молока

 Вітамінів є багато

У смачному молоці.

Тому п’ють його завзято

І дорослі, і малі.

Мащенко Данило, 5-Б клас, 10 років

Реклама молока

Молоко корисне дуже,

Знають це дорослі і малята.

Пий його щоденно, друже,

То й хвороби не будуть лякати.








Переглядів: 867 | Додав: ZM | Рейтинг: 0.0/0
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz