П`ятниця, 19.04.2024, 20:52
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2016 » Грудень » 6 » Природоохоронна акція "ГОДІВНИЧКА"
15:24
Природоохоронна акція "ГОДІВНИЧКА"

  

 

Зимовий час – це не тільки веселі свята, жваве катання з гірок, відчайдушна гра в сніжки, але і міцні морози з пронизливим вітром. Тому наше завдання – піклуватися про братів наших менших.

 Рада старшокласників Шкільного містечка та екологічна варта « Дивосвіт» вирішили провести проект «Подбаймо про птахів взимку разом!» в рамках щорічної акції «Допоможемо зимуючим птахам».

Першим кроком втілення проекту стало виготовлення годівничок. Для виготовлення годівничок діти використовували різноманітні матеріали: фанеру, коробки, пластикові пляшки, пакети з під фруктового соку та іншого підручного матеріалу, з вирізаними   отворами, з дахом.

Найактивнішими стали учні 2-Б класу. Вони виготовили 12 годівничок. Також не відстали від них учні 1-Б та 2-А класу- по 11 годівниць. Учні 1-А класу- 8 годівничок. Не стояли осторонь також учні старших класів 5-А, 7-А та 9-А класів. Ми дякуємо усім за годівнички і впевнені, що по весні біля школи нас радуватимуть співом наші пташки.

Нагадуємо усім небайдужим: «Процес травлення в птахів відбувається швидко й енергійно, а тому вони постійно потребують їжі. Не полінуйтеся підкинути пернатим зимувальникам корму, щоб полегшити їх існування впродовж холодної зими. Найкращим кормом для птахів є звичайне соняшникове насіння, але пам’ятайте, воно має бути не смаженим. Дрібним птахам, що мають маленький дзьоб, важкувато добути ядро зі шкаралупи, тому радимо дещо потовкти насіння. Крім того, годівнички можна наповнювати просом, подрібненим кукурудзяним зерном. До речі, якщо у вас немає годівниці, сміливо насипайте корм на сніг. До такого імпровізованого «столу» теж злітатимуться птахи, хоча дятлів за ним не побачиш. Ці люблять годуватися на підвішених годівничках. Не варто годувати птахів гречаними, пшеничними, ячмінними крупами, а також рисом і пшоном. Два останні види круп розбухатимуть у шлунках птахів і завдаватимуть їм додаткових неприємностей у холоди. Також не варто загодовувати птахів хлібом. Оскільки хліб для голодного птаха, як попкорн для голодної людини — швидко наповнює пустий шлунок, але не має поживної цінності для птахів. Більш поживними є зачерствілий торт чи тістечка, крихти з печива, залишки від іншої випічки, які багаті на жири. Залишки відвареного рису чи макаронів, а також тіста, яке залишилося від випічки, багаті на крохмаль, тому добре підтримають тонус пернатих узимку. Викладайте на пташиний стіл шматки сала, обрізки з м’яса. Кістки та жирні шматочки від м’яса, які залишаються після сімейної трапези, вабитимуть синичок і дятлів, а також сойок. Пам’ятайте, що ці продукти повинні бути несолоними (повністю без солі)».

 

Переглядів: 758 | Додав: Vova2d | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz