Четвер, 25.04.2024, 15:33
Кам'янець - Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Чат =)
200
Головна » 2014 » Березень » 12 » Вшанування пам’яті Тараса Шевченка
16:32
Вшанування пам’яті Тараса Шевченка

Щовесни, коли тануть сніги і на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

200 років – зовсім мало, 200 – це лиш  мить одна,

Але вмістила цілу вічність  Шевченка нашого зоря.

І ось сьогодні Ти, Тарасе,  нас зібрав докупи.

І зійшлися у цій залі Шевченка онуки.

                    

Такими словами розпочалося урочисте відкриття Шевченківської зали у Кам'янець-Подільській  ЗОШ №6,  присвячене 200-річчю  від дня народження Т. Г. Шевченка. Тут зібралися учні, учителі, батьки, запрошені гості.Право відкрити залу надано заступнику директора з навчальної роботи Кирик Ірині Євгенівні, яка привітала присутніх з цією пам’ятною датою і вказала на світове значення творчості Великого Кобзаря. Учитель української мови і літератури Махно О.М. коротко ознайомила з експозиціями зали. Перша експозиція відображає  дитячі та юнацькі роки  Шевченка, друга –  його мистецьку творчість, третя знайомить з літературною і громадською діяльністю Великого Кобзаря, четверта – із письменниками, які удостоєні премії ім. Т. Шевченка, зокрема й з подолянами – лауреатами Шевченківської премії. Ще один експонат відображає, як  протягом року учні школи вшановували пам'ять великого українського генія. Тут і фотографії зі шкільних свят, конференцій, круглих столів, конкурсів читців-декламаторів, а  ще кращі учнівські роботи – малюнки до творів Шевченка, колажі, стінні газети, вірші, твори, присвячені поету

.         

Бібліотекар міської бібліотеки (філії №1) Колодчук Неля Василівна ознайомила присутніх з новинками шевченкіани.Заступник директора школи з виховної роботи Тихонова Наталія Іванівна наголосила, що зала ця створювалася  за кошти, які було виручено під час проведення ярмарків солодощів з ініціативи учнів. Шевченківська зала – це своєрідне продовження етнографічного музею, який функціонує у школі вже досить давно.

   



На  урочистому відкритті учні 3 класу Шах Софія і Гусар Мирослава читали  вірші, присвячені Шевченку. У  виконанні учнів 5-Б класу прозвучала пісня «Шевченків заповіт». А учениця 11 класу Свідерська Юля прочитала власний вірш «Мій Шевченко».Кращі учні школи – переможці  міських олімпіад і конкурсів –  поклали живі квіти до пам’ятника Шевченка у рідному Кам’янці-Подільському.А далі свято продовжувалося в актовій залі. Вчитель Степанець А.В. з учнями 6-А та 11 класів підготувала цікаву літературно-музичну композицію «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». А напередодні у школі відбулася літературна конференція «Шевченкові твори у контексті сьогодення», яку підготувала і вела учитель української мови і літератури Фурманчук О.В.  У конференції  взяли участь учителі-філологи, адміністрація та старшокласники. О.В. Фурманчук наголосила на світовій величі Великого Кобзаря, зокрема звернула увагу на актуальну на сьогодні тему «Шевченко і Поділля». З доповідями виступили учителі Махно О.М., Фурманчук О.В та учні Марусей Ірина (9-А. клас), Блажко Сніжана (8-А клас), Срібняк Дар’я (8-А клас). Праправнучки Тараса читали власні вірші, присвячені Великому Пророку. Завершено тиждень «Ланцюгом Кобзаря», де усі школярі, взявшись за руки, декламували рядки поезій Шевченка. Достойно відзначити пам'ять українського пророка – почесний обов’язок кожного українця. Всі разом ми робимо велику справу у духовному розвою підростаючого покоління і можемо цим пишатися. 

    

 

Переглядів: 1419 | Додав: Vova2d | Рейтинг: 5.0/1
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода Кам-Под...
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz